Anasayfa | Looking for something? Sign In | New here? Sign Up | Log out

09 Şubat 2011

Arjantin 2-1 Portekiz maç özeti golleri

/ On : 21:14/ Blog sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Okumakta olduğunuz yazı hakkında yorum yapmak isterseniz veya daha fazla bilgi almak isterseniz aşağıdaki YORUM GÖNDER bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

Arjantin 2-1 Portekiz maç özeti golleri

Arjantin 2-1 Portekiz maç özeti golleri izle 9 Şubat 2011 izle
Portekiz ve Arjantin hazırlık maçında Cenevre’de karşılaştılar. Bu zorlu maçı Arjantin 2-1 kazandı.Maça damgasını vuran isim ise, Barcelona ile harika bir sezon geçiren Lionel Messi oldu. Süper yıldız, bir asist ve son dakikada attığı penaltı golüyle takımını galibiyete taşıdı.Dünyanın en iyi iki futbolcusu olarak gösterilen Cristiano Ronaldo ile Lionel Messi’yi de karşı karşıya getiren maçta, Beşiktaş’ın Portekizli yıldızlarından Hugo Almeida ilk 11′de yer alırken Ricardo Quaresma ise Ronaldo ve Nani’nin arkasında kalarak maça yedek kulübesinde başladı.

Arjantin 2-1 Portekiz maçı geniş özeti
.

Maça iyi başlayan Arjantin, 14. dakikada Messi’nin şık pasında Di Maria’nın aynı güzellikteki bitirişi ile maçta 1-0 öne geçti.
Yediği golün ardından önce oyunda dengeyi kuran ardından da baskısını arttıran Portekiz, 21. dakikada Almeida’nın asistinde Ronaldo’nun golüyle skorda dengeyi kurdu.
Karşılıklı goller sonrası iki takım da galibiyet için fırsatlar yakalarken ilk devre 1-1 berabere sona erdi.
ALMEİDA ZORU BAŞARDI
İkinci yarıya Portekiz fırtına gibi başladı. Bu iyi başlangıç içinde özellikle Almeida’nın aktifliği gözlerden kaçmadı. İkinci yarının henüz ilk yarısında, Ronaldo’nun soldan yaptığı ortaya yükselen Almeida, müsait durumda kafayı vurdu ancak çerçeveyi bulamadı.
Ardından, sağ kanattan kullanılan taç atışında, gelen topa yükselip kafayı vuran Beşiktaş’ın golcü ismi, topu üst direğe nişanladı.
Ancak son yarım saate girilirken, Ronaldo’nun ceza sahası sol çaprazından çektiği şutun kaleciden sekmesi sonrası, önüne gelen topu altıpasta boş kaleye gönderememesi, maçtaki en net gol pozisyonu oldu.

Q7 OYUNDA, MESSİ SAHNEDE!
Son yarım saate girilmesiyle birlikte oyuncu değişiklikleri de gelmeye başladı. Ronaldo ve Almeida’nın yerine Quaresma ve Postiga’yı oyuna sokan Portekiz’de, yapılan oyuncu değişikliklerinin çokluğu, tempolarını düşürürken Messi önderliğindeki Arjantin ise son dakikalara doğru tehlikeli ataklar geliştirmeye başladı.
Özellikle 83. dakikada Pastore’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlağın direkten dönmesi ve o pozisyondan birkaç dakika önce aynı oyuncunun, karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleciye nişanlaması, Tangocular adına en önemli pozisyonlar oldu.
Artık herkes maçın berabere sonuçlanacağını düşünürken Portekiz’in sol beki Fabio Coentrao, Javi Martinez’e ceza sahası içinde yaptığı faul sonrası Arjantin’e penaltı kazandırdı. İlk golün asistini yapan Messi, son dakika içindeki penaltı atışında kaleci Rui Patricio’yu ters köşeye yatırarak skoru tayin etti.
BEŞİKTAŞLILAR NE YAPTI?
Maçın her iki devresinde de oyun zaman zaman sert faullerle dururken bu anlarda kısa süreli gerginliklerin yaşanması gözlerden kaçmadı.
Beşiktaşlı futbolcuların performansına bakılacak olursa, ilk 11′de maça başlayan Hugo Almeida’nın, Ronaldo ve Nani’nin kanattan verdikleri destekle zaman zaman etkili olduğu gözlerden kaçmadı. Nitekim ceza sahası dışından gelen ortada, Burdisso’nun markajına rağmen topu Ronaldo’ya indirebilmesi de kalitesini gösterdi.
Daha aktif olduğu ikinci yarıda ise, 46. dakikada kaçırdığı pozisyonun yanında özellikle kale direği önünde boş kaleye atamadığı gol klasına yakışmadı. Direkten dönen topu ise, ceza sahasının herhangi bir noktasında topla buluştuğu an ayakla veya kafayla topu kaleye gönderebilecek yetenekte olduğunun bir işaretiydi.
Quaresma’ya gelince… Ronaldo’nun yerne oyuna girdikten sonra, sağ kanada yerleşip zaman zaman kendisine has çalımlarla rakibi geçerek ceza sahasına yaklaşması gözlerden kaçmadı ancak Ronaldo gibi ceza sahasına göbekten gidip bu bölgede golü koklamak yerine taç çizgisine yakın oynamayı tercih etmesi etkinliğinin azalmasına neden oldu.

Arjantin 2-1 Portekiz maç özeti golleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Featured Video

Popüler Yayınlar