Anasayfa | Looking for something? Sign In | New here? Sign Up | Log out

16 Şubat 2011

Torba yasada polisler için neler var ?

/ On : 07:30/ Blog sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Okumakta olduğunuz yazı hakkında yorum yapmak isterseniz veya daha fazla bilgi almak isterseniz aşağıdaki YORUM GÖNDER bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

Mecliste görüşülen torba yasa ile 657 sayılı Kanun’un ilgili hükümlerinde değiştirilmek istenen maddelerde ,emniyet hizmetleri sınıfı mensuplarından emniyet müdürleri ve bu sıfatı taşımakta olan emniyet teşkilatı mensuplarının birinci derecenin son kademesine, başkomiser ve emniyet amirlerinin ikinci derecenin son kademesine, diğerlerinin ise üçüncü derecenin son kademesine kadar yükselebilmeleri öngörülmektedir. Polis memurları ister üniversite bitirsin ister meslek yüksekokulu bitirsin birinci dereceye yükselememektedir. Hâlbuki yine 657 sayılı Kanun’un ilgili hükümlerine göre meslek yüksekokulu ve üniversite mezunu olan diğer memurlar birinci dereceye yükselebilmektedir. Dolayısıyla polis memurları için bir eşitsizlik söz konusudur. Polis memurları çalışırken birinci derecede kadroda çalışabilmekte ancak birinci derecenin gösterge ve tazminatlarına mükteseben hak kazanamamaktadırlar. Bu nedenle emekli olurken de üçüncü dereceden emekli edilmektedirler.
Polis memurlarının yaşadığı bu mağduriyetin giderilmesi, diğer memurlar ile polisler arasında var olan bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir.. Böylelikle üniversite mezunu, yüksekokul mezunu olan emniyet hizmetleri sınıfı mensuplarının diğer memurlarda olduğu gibi mükteseben 1′inci derecenin son kademesine kadar yükselebilmesi sağlanması gerekmektedir.
Ülkemizde her türlü zor şart içerisinde özveriyle görev yapan Türk polisinin birçok sorunu bulun-maktadır. Sorunlarının var olduğu yetkili yetkisiz herkes tarafından kabul edilmekte ve dile getirilmektedir ama maalesef sorunları çözme yolunda adım atılmamaktadır. Her 10 Nisan’da sorunlar hatırlanır, sözler verilir, 11, 12, 13 Nisan gibi de unutulur.
Polislerimizin beklediği, polislerin askerlikle ilgili sorunlarına çözüm getirecek düzenlemeyi başından beri destekliyoruz,.
Tabii, polislerimizin sorunları sadece bununla sınırlı değil. Polisler 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında kamu görevi yapan memurlardır, kendilerine özgü ayrı bir kanunlarının mutlaka düzenlenmesi gerekmektedir. Diğer kamu görevlilerinin belli mesai saatleri vardır, genelde sekiz saattir ama polislerin çalışma saatleri çoğunlukla bu sürenin 2 katına çıkmaktadır, en az çalıştığı gün on iki saat görev yapmaktadır. Diğer kamu görevlileri hafta sonu, dinî ve resmî bayramlar, yılbaşı, diğer özel günlerde istirahat ederken polis teşkilatı bugünlerde, aksine, güvenliği sağlamak için çok daha fazla çalışmakta dolayısıyla sosyal faaliyetler ve aile ilişkileri sürekli sekteye uğmaktadır. Polisin fazla çalışması karşılığında maaşının içerisinde aldığı sabit, cüzi miktardaki fazla çalışma ücreti, çalıştığı süreye mukayese edilince çok düşük kalmaktadır. Diğer kamu görevlileri emekli olduklarında aldıkları maaşlarda bu kadar çok düşüklük yaşamazken polis memurlarının emekli maaşlarında gerçekten azalma çok olmaktadır. Diğer kamu görevlileri asli görevleri haricinde verilen başka görevlerden ek ödeme alırlarken polisler aynı yerde görevli olmasına karşın hiçbir zaman ek ödeme alamamaktadır. Mesela bütün sınavlarda, gerek üniversite sınavları gerekse KPDS, KPSS sınavlarında, yine seçimlerde sandık başında, yine sayımlarda polis memurları da görev alıyor ama diğer memurlara bir ek ödeme yapılmasına rağmen polislerimiz bu ek ödemeden yararlanamıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Featured Video

Popüler Yayınlar