Anasayfa | Looking for something? Sign In | New here? Sign Up | Log out

09 Şubat 2011

Galatasaray 4-2 Eskişehirspor maç golleri geniş özeti

/ On : 04:31/ Blog sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Okumakta olduğunuz yazı hakkında yorum yapmak isterseniz veya daha fazla bilgi almak isterseniz aşağıdaki YORUM GÖNDER bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

Turkcell Süper Liginde 20. hafta maçında Galatasaray ile Eskişehirspor 6 Şubat 2011 pazar günü karşı karşıya geldiler.Galatasaray ürk Telekom Arena Stadı’nda Eskişehirspor’u 4-2 yendi. Maçın gollerini Galatasaray adına 10. dakikada Cana, 14. dakikada Stancu, 45. dakikada Kewell ve 81. dakikada Baros atarken, Eskişehirspor’un gollerini 75. dakikada Burhan Eşer ve 77. dakikada Ümit Karan kaydetti. Bu sonuçla Galatasaray bu sezon ilk kez dört gol atarken, puanını 29′a yükseltti.
alatasaray Eskişehirsporu 4-2 yenerken tribünlerde maçtan önce büyük bir pankart açıldı.
Bu pankart 315 metreyle dünyanın en uzun pankartı ünvanını aldı. Merak edenler için pankartta şu yazıyor; “106 senelik tarihi, kimsenin yanına bile yaklaşamadığı sayısız başarıları, müzesinde rakiplerinin iki katı kupası olan ilk ve teklerin takımı, var olduğundan beri Türk olmayan takımları en çok yenen Türk takımı, ülkesinin medarı iftiharı, UEFA ve Süper Kupa sahibi, dünyanın en büyük taraftar oluşumu Ultraslan’ın gururu, 1481′den beri kültürün simgesi, 1905′ten beri sporun beşiği, şanlı şanlı Galatasaray”.
GalatasarayZapata, Serkan, Cana, Servet, Hakan, Kazım (Dk. 86 Yekta), Sabri, Neill (Dk. 69 Mustafa), Culio, Stancu, Kewell (Dk. 63 Baros)
EskişehirsporIvesa (Dk. 17 Atilla), Sezgin, Nadarevic, Diego, Volkan, Burhan, Bülent, Pele (Dk. 46 Batuhan), Erkan (Dk. 77 Tello), Alper, Ümit
GollerDk. 10 Cana, Dk. 13 Stancu, Dk. 44 Kewell, Dk. 81 Baros (Galatasaray) Dk. 75 Burhan, Dk. 77 Ümit (Eskişehirspor)
Sarı KartlarDk. 20 Volkan, Dk. 57 Burhan, Dk. 83 Tello (Eskişehirspor), Dk. 66 Culio, Dk. 88 Baros (Galatasaray)

Müthiş baskıyla Galatasaray ilk ataklarını da erken buluyor..
İlk önemli pozisyonda 5. dakikada Stancu sol çaprazdan klas bir vuruşla kaleyi denedi. Herkes orta beklerken şutla kaleyi yoklaması kendisine güvenini de ortaya koydu. 6. dakikada ise Alper’in pasında Burhan tehlike yarattı, Cana araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı, Culio’nun bu pozisyonda arkadaşlarına sinirlenmesi çok hırslı olduğunu gösterdi. 8. dakikada Stancu yine uzaktan kaleyi denedi, Hagi’nin “her gördüğü yerden kaleyi denemesini istediği” Rumen oyuncu, topu yine üstten auta gönderdi.
Ve 10. dakikada erken gelen bir gol.. Taraftarın “Sabri Reis”inden ceza sahası dışından müthiş bir şut çıkıyor, Cana ceza alanı çizgisi üzerinde kafayı uzatınca Ivesa’yı gafil avlanıyor.. Tribünlerin coşkusu görülmeye değer..
14. dakikada müthiş bir gol daha geliyor.. Fenerbahçe’den gelen Kazım, Galatasaray’a çabuk ısındığını gösterdi.. Sağ kanatta Serkan Kurtuluş topu kaptı, Kazım yakaladığı boş alanda hızla ilerleyip yerden penaltı noktası ilerisine ortaladı, Stancu gelişine vurdu ve topu ağlara gönderdi. Maça istekli başlayan Rumen yıldız böylece “ilk lig golünü” de kaydetti.
Gol pozisyonu, Eskişehirspor’un 2.05’lik kalecisi Ivesa’yı da sakatladı. Stancu’yla çarpıştığı pozisyonda yerde kalan Ivesa sedyeyle oyundan alındı, yedek kaleci Atilla kaleyi teslim adlı.. Göğüs kafesinden darbe alan Eskişehirli taraftarların sevgilisi Ivesa’ya hastane yolu görünüyor. 4 maçtır gol yemeyen Eskişehirspor ilk çeyrek saatte 2 gol birden yemenin şokunda. Bülent Uygun, Ivesa oyundan çıkarken fırsattan istifade oyuncularıyla toplantı yapıyor.
Kaleyi tutturamadığı şutlarla dile düşen Sabri, son dönemlerde olduğu gibi bugün de çok iyi.. 24. dakikada yine kaleyi denedi, güzel vuruşunda kaleci Atilla topu kontrol etti. 25. dakikada Kewell da kaleyi yokladı, Atilla bu kez topu sektirdi ama tehlike büyümedi. Bu dakikadan sonra Galatasaray topa sahip, Eskişehirspor’un üzerine çok gitmiyor, maç da ortada.. 35. dakikada Baros ısınırken, taraftardan büyük destek alıyor ve tribünleri alkışlayarak karşılık veriyor.. 39’da Servet yine ileride gol arıyor, Culio’nun soldan ortasında top Atilla’da kalıyor..
İlk yarı bu skorla bitecek derken “büyücü” de sahne alıyor.. Culio ile başlayan atakta soldan Hakan Balta yerden ortaladı, Kewell sol ayağıyla yerden müthiş vurdu, Atilla’nın koltuğunun altından top ağlara gitti. Golden hemen sonra Kewell yine müthiş bir şutla 4. golü de aradı, bu şut kalecide kaldı ama Hagi’nin gülümseyen yüzü görülmeye değerdi. Hemen ardından da Galatasaray bu farklı skorla soyunma odasına gitti, Hagi gibi taraftarın da yüzü gülüyordu..
İkinci yarıya Bülent Uygun bir hamle ile başladı, Batuhan Karadeniz oyuna girerken, Pele oyundan alındı. Hagi’nin hamlesi ise oyuncularına maç 0-0’mış gibi davranın uyarısında bulunmasıydı.
İkinci yarıya da Galatasaray hızlı başladı. 48’de Stancu ofsayta rağmen nefis vurdu, 52’de yine kaleyi sert şutla yokladı, 53’te ise Serkan Kurtuluş kaleyi denedi, bu vuruşların hepsi Atilla’yı zorlasa da kaleyi bulmadı. 55. dakikada Zapata kalesinde ilk kez tehlike ve ardından da topu gördü ancak pozisyon ofsayttı. Burhan’ın şutu savunmadan sekti, Zapata’dan seken topa da Batuhan dokundu ve meşin yuvarlak ağlara gitti ancak ofsayt bayrağı kalkmıştı.. 60. dakikada takımın en çok gol atan ismi Baros kenarda göründü, müthiş alkış sağanağı eşliğinde Kewell çıktı, Çek golcü girdi..
62. dakikada Kazım sağ çaprazdan ceza alanına girdi, uzak köşeye nefis vurdu, top uzak direkten döndü, öncesinde ise Stancu ofsaytta yakalandı. 67’de Bülent Uygun son değişiklik hakkını kullandı ve Erkan Zengin’in yerine Tello oyuna girdi. 70’de ise Hagi ikinci hamlesi ile Neill’in yerine Mustafa Sarp’ı sahaya sürdü.
75. dakikada maçta fark 2’ye iniyor.. Alper’in pasında defansın arkasında unutulan Burhan bu fırsatı değerlendirdi. Sağ çaprazdan sert vurdu ve Zapata’nın Türkiye’de yediği ilk resmi golü ağlara gönderdi.: 3-1
Ve 78. dakikada Eskişehirspor maça ortak oldu.. Batuhan ceza alanı solunda yerde kaldı, serbest vuruşta Ümit Karan barajın üstünden nefis vurdu ve Zapata’yı avladı..: 3-2
81. dakikada ise Aslan’ı rahatlatan gol geldi. Fırsatçı golcü yine iş başındaydı.. Soldan kazanılan kornerde Stancu’nun ön direğe ortaladı, Kazım kafasıyla topu arka direğe yönlendirdi, boş pozisyonda fırsatçılığını konuşturan Baros topu ağlara gönderdi.
86’da ise Yekta Kurtuluş oyuna girdi, Kazım Kazım çıktı ve Hagi son değişikliğini yaptı.
Maç bu skorla sona ererken, Galatasaray Es Es’in 8 haftalık serisini bozdu, 29 puana ve 8. Sıraya yükseldi. Eskişehirspor ise 28 puanda kaldı. Bu arada Galatasaray bu maçla birlikte bu sezon ilk kez 4 gol birden buldu, bu gollerin hepsinin yabancı oyunculardan gelmesi de ilginçti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Featured Video

Popüler Yayınlar